Gotowe w 40 minut! Wypróbuj pulpeciki wołowe z serkiem Hochland i świeżą sałatką. To idealna propozycja na smaczny obiad dla 4 osób. Szparagi chrupiące, a mięso soczyste. Pysznie i szybko!

Czas przygotowania: 40 minut

Ilość porcji: 4 

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego wołowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 opakowanie sera kremowego Hochland w bloczku z ziołami
  • 1/3 łyżeczki soli
  • Szczypta pieprzu
  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1 łyżka oleju

Na sałatkę:

  • 200 g szparagów zielonych
  • 1 cukinia
  • 50 g miksu młodych liści sałat
  • 1 łyżka masła
  • Sól, pieprz 

Przygotowanie:

  1. Mięso mielone mieszamy z serkiem kremowym, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Wyrabiamy, żeby ser dokładnie się połączył z mięsem. Zwilżamy dłonie i formujemy pulpeciki o średnicy około 3 cm. Patelnię z grubym dnem rozgrzewamy, dodajemy łyżkę oleju i smażymy pulpeciki po kilka minut z każdej strony. 
  2. Szparagi myjemy, osuszamy i odcinamy zdrewniałe końcówki. Kroimy w kilkucentymetrowe kawałki. Na patelni na maśle grillujemy kilka minut szparagi, tak żeby pozostały nadal chrupiące. Delikatnie doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Cukinię myjemy i kroimy w za pomocą obieraczki wzdłuż w cienkie plasterki. Cukinię, sałaty i grillowane szparagi układamy w misce, a na wierzch dodajemy serowe pulpeciki. 

Więcej informacji na: www.hochland.pl